SSL Certificaat

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer-certificaat) is een digitaal certificaat dat wordt gebruikt om de beveiliging van gegevens tussen een website en de browser van een gebruiker te waarborgen. Het SSL-certificaat versleutelt de gegevens die tussen de browser van de gebruiker en de server van de website worden uitgewisseld, zodat deze niet kunnen worden onderschept door kwaadwillende partijen.

Wanneer een website een SSL-certificaat heeft, wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht tussen de browser van de gebruiker en de server van de website. Dit wordt aangegeven door het groene hangslotje in de adresbalk van de browser en het “https” -protocol in plaats van “http”. Dit geeft aan dat de verbinding tussen de gebruiker en de website beveiligd is en dat gegevens veilig kunnen worden uitgewisseld.

SSL-certificaten worden uitgegeven door erkende certificeringsinstanties. Deze instanties valideren de identiteit van de eigenaar van de website en zorgen ervoor dat de website aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet voordat zij het SSL-certificaat uitgeven.

Het hebben van een SSL-certificaat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van gegevensuitwisseling tussen een website en gebruikers, maar kan ook bijdragen aan de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van een website. Veel browsers geven bijvoorbeeld een waarschuwing als een website geen SSL-certificaat heeft.

Kortom, een SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de browser van de gebruiker en de server van een website, waardoor gegevens veilig kunnen worden uitgewisseld. Het certificaat wordt uitgegeven door erkende certificeringsinstanties en draagt bij aan de veiligheid, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van een website.

RSPF53922

Website laten bouwen of online beter vindbaar worden?

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Bel: 06-37418075
Mail: info@webaware.nl