Landingspagina

Een landingspagina is een specifieke webpagina die is ontworpen met als doel bezoekers te overtuigen om een specifieke actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het downloaden van een e-book of het kopen van een product. Het is meestal de pagina waar een bezoeker terechtkomt na het klikken op een advertentie, zoekresultaat of link vanuit een andere website.

Een landingspagina is anders dan een reguliere websitepagina, omdat het ontwerp, de inhoud en de call-to-action (CTA) zijn geoptimaliseerd voor een specifieke doelgroep en actie. Het doel van een landingspagina is om bezoekers te leiden naar de gewenste actie door middel van een overtuigende en duidelijke boodschap, duidelijke voordelen en een opvallende CTA.

Een effectieve landingspagina moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen, zoals een duidelijke en relevante kop, een aantrekkelijke afbeelding of video, heldere en beknopte inhoud, sociale bewijsmiddelen zoals klantbeoordelingen en een overtuigende CTA. De pagina moet ook snel laden en geoptimaliseerd zijn voor verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons.

Een goed ontworpen landingspagina kan bijdragen aan het verhogen van de conversieratio’s en het maximaliseren van de ROI van marketingcampagnes. Door de bezoeker te leiden naar een specifieke actie, kan een landingspagina ook bijdragen aan het verbeteren van de algehele gebruikerservaring en klanttevredenheid.

RSPF53922

Website laten bouwen of online beter vindbaar worden?

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Bel: 06-37418075
Mail: info@webaware.nl