Domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een website of online bron te identificeren op het internet. Het is de naam die gebruikers typen in de adresbalk van hun browser om de website te bezoeken.

Een domeinnaam bestaat uit twee delen: het top-level domein (TLD) en de domeinnaam zelf. Het TLD is het gedeelte van de domeinnaam dat het type organisatie of land aangeeft, zoals .com voor commerciële bedrijven, .org voor non-profitorganisaties en .nl voor Nederlandse websites. De domeinnaam zelf is de unieke naam die een organisatie kiest om zichzelf te identificeren op het internet, zoals google.com of apple.com.

Domeinnamen worden uitgegeven door geregistreerde domeinnaamregistrars, die zijn geaccrediteerd door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Bedrijven en individuen kunnen een domeinnaam kiezen en deze registreren bij een registrar. Registratie van een domeinnaam is meestal jaarlijks en de kosten variëren afhankelijk van de registrar en het gekozen domein.

Na registratie kan de eigenaar van de domeinnaam de naam gebruiken om een website te hosten, e-mails te versturen en andere online bronnen te identificeren. Het is belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen die relevant is voor de website of het bedrijf en gemakkelijk te onthouden is voor gebruikers. Het hebben van een herkenbare en gedenkwaardige domeinnaam kan helpen bij het opbouwen van merkidentiteit en online aanwezigheid.

RSPF53922

Website laten bouwen of online beter vindbaar worden?

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Bel: 06-37418075
Mail: info@webaware.nl